Afbeelding

'KNSF wil 360 miljoen van Muiden'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP – KNSF-vastgoed wil de gemeente Muiden voor mogelijk honderden miljoenen euro’s aansprakelijk stellen voor de geleden schade bij de ontwikkeling van woningbouw op het voormalige terrein van de kruitfabriek. De ontwikkelaar heeft hoger beroep aangetekend tegen een uitspraak van de rechter hierover.

Volgens bronnen wil de ontwikkelaar ruim 360 miljoen euro van de gemeente hebben als compensatie. KNSF-vastgoed wilde al ruim 20 miljoen claimen op basis van de vorige uitspraak. Vorig jaar oordeelde de rechter namelijk dat Muiden onvoldoende medewerking heeft verleend bij de ontwikkeling van het terrein in de periode maart 2006 tot april 2008. KNSF-vastgoed is het daar niet mee eens en stelt dat de gemeente al sinds 2003 tegenwerkt.

De mogelijke financiële claim is een heet hangijzer in de fusieplannen van Muiden met Weesp, Naarden en Bussum. De claim kan Muiden in grote problemen brengen. De gemeente ziet de uitspraak met vertrouwen tegemoet.

Vorige jaar liet burgemeester Horseling van Weesp al weten dat hij zich zorgen maakt over de claim en mogelijke gevolgen daarvan voor een fusie. Weesp is de nieuwe claim aan het bestuderen en komt dinsdag met een reactie. De gemeente Bussum, beoogd fusiepartner van Muiden, laat intussen weten dat zij zich voorlopig niet druk maken over de zaak

KNSF-vastgoed was onbereikbaar voor commentaar. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant