Grote verkeerscontrole bij het station in Weesp
Grote verkeerscontrole bij het station in Weesp

Het regent bonnen bij grote verkeerscontrole Weesp

Algemeen

De politie, de belastingdienst en andere instanties voerden vrijdag een grote verkeerscontrole uit in Weesp. Vele tientallen automobilisten werden door motoragenten van de weg gehaald en naar het Stationsplein geleid. De belastingdienst legde ruim 200 aanslagen op voor bij elkaar 245.000 euro. Vier auto's werden in beslag genomen. 

Op het Stationsplein was een 'controlestraat' ingericht. De automobilisten sloten over het algemeen begripvol aan in de rij. De alcoholcontrole vormde het eerste 'loket', daarna werden de staat van de auto en de papieren gecheckt. Vervolgens werd gekeken naar onbetaalde boetes of achterstallige betalingen bij de belastingdienst. Ook de sociale recherche, de vreemdelingendienst, Connexxion, NS en de gemeente Weesp hadden controleurs ingezet. De hele actie duurde vijf uur. 

De sociale recherche voert tegen acht bestuurders een nader onderzoek uit omdat ze in een duurdere auto rijden dan je normaal zou verwachten van iemand met zo'n inkomen/uitkering. In vijf gevallen sloeg de hasjhond aan. "Deze controles zouden we vaker moeten doen, wanneer word je als automobilist anders gecontroleerd", zei één van de controleurs.

Een jaar geleden was er eenzelfde controle op de Pampuslaan. Daarbij werden ruim 400 auto's gecontroleerd waarbij 53.000 euro aan achterstallige bekeuringen en belastingen kon worden geïnd. 

Grote politie- en belastingcontrole bij het station in Weesp
Afbeelding
Grote politie- en belastingcontrole bij het station in Weesp
Grote politie- en belastingcontrole bij het station in Weesp
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant