Afbeelding
Foto: Sophie Kerssemakers

Vragen over vermeend varend ontgassen bij Driemond

Algemeen

WEESP - De WSP maakt zich zorgen over het zogenoemde ‘varend ontgassen’ ter hoogte van Driemond en wil het naadje van de kous weten. Vooral is de WSP benieuwd of de bestuurscommissie stadsgebied Weesp er van op de hoogte is dat varend ontgassen reeds verboden is ter hoogte van Driemond.

Dit blijkt uit vragen van Mathijs Petri van de WSP aan het dagelijks bestuur van de gemeente Amsterdam. Aanleiding is een recent artikel van WeesperNieuws, waaruit blijkt dat een aantal Driemonders zich serieus zorgen maakt over het varend ontgassen ter hoogte van Driemond. Varend ontgassen is wat schippers doen om schadelijke gassen van een vracht uit het ruim te laten ontsnappen.
Petri, woonachtig in Driemond, kent de geluiden al langer en ziet in het artikel aanleiding om er vragen over te stellen. Hij wijst daarbij op de Scheepvaartkrant, waaruit blijkt dat varend ontgassen onder geldende regels reeds verboden is ter hoogte van Driemond en alleen toegestaan is verderop op het kanaal. Ook wil Petri weten of het klopt of de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied de handhavende autoriteit is op dit gebied en zo ja, of ‘het stadsgebied er via bestuurlijke weg achter kan komen wat de opstelling van de Omgevingsdienst is. “Is de commissie bereid om het verbod te handhaven op het Amsterdam-Rijnkanaal, en zo ja, is er de capaciteit om dat te doen?”, aldus Petri.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant