Er worden zaterdag 11 mei weer pannenkoeken gebakken en gegeten op molen De Vriendschap.
Er worden zaterdag 11 mei weer pannenkoeken gebakken en gegeten op molen De Vriendschap. Foto: WeesperNieuws

Gaaspermolen en De Vriendschap doen mee aan Nationale Molendag

Evenementen

WEESP - De Gaaspermolen in Driemond en molen De Vriendschap in Weesp doen traditioneel mee aan de Nationale Molen- en Gemalendagen. De Gaaspermolen is zondag 12 mei open en De Vriendschap zaterdag 11 mei. Molen ‘t Haantje is dit jaar niet van de partij.

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om hun bezoekers mee te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. Iedereen moet een keer de geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen beleven. Op veel plaatsen worden daarom allerlei activiteiten georganiseerd.
In De Vriendschap zijn zaterdag 11 mei tussen 10.00 en 16.00 uur rondleidingen en demonstraties door de molenaars en er worden pannenkoeken gebakken en gegeten van het meel dat gemalen is door de molen.

De Gaaspermolen aan de Lange Stammerdijk 20 in Driemond is zondag 12 mei geopend. Er worden tussen 12.00 en 16.00 uur doorlopend rondleidingen verzorgd door de imposante molen en kinderen kunnen deze dag allerlei waterproefjes doen.

De Gaaspermolen aan de Lange Stammerdijk in Driemond s zondag 12 mei tussen 12.00 en 16.00 uur geopend voor het publiek. Foto: Waterschap AGV

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant