Hier wordt het groener.
Hier wordt het groener. Foto: Gemeente Amsterdam

Start vergroening pleintje Simon Vestdijkstraat

Buurt & Wijk

WEESP - De gemeente start met de vergroening van het pleintje in de Simon Vestdijkstraat en de vernieuwing van de speelplek. Naar verwachting gaat het drie weken duren.

Bewoners konden meedenken over het ontwerp en de speeltoestellen via een bewonersbijeenkomst in oktober 2023 en via een enquête. De reacties zijn verwerkt in het ontwerp. Op maandag 25 maart start de gemeente met de werkzaamheden. Er wordt beplanting toegevoegd en een nieuwe boom, het stalen hekwerk wordt deels vervangen door een haag en deels door een houten hekje. Daarnaast komen er twee speeltoestellen, twee bankjes en een afvalbak.

Verspreid over Weesp komen nieuwe groene plekken. De locatie Simon Vestdijkstraat is er één van. Het pleintje wordt als eerste in Weesp vergroend om verkoeling te bieden aan de omgeving en een bijdrage te leveren aan een klimaatbestendige en leefbare omgeving, om zo in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering als extreme wateroverlast, droogte en hitte. Deze nieuwe groene plekken komen boven op de al geplande groenprojecten.

Kijk hier voor meer informatie over vergroenen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant