Zie er maar langs te komen met je rollator of kinderwagen.
Zie er maar langs te komen met je rollator of kinderwagen. Foto: Riz Jongerius

De openbare ruimte in Weesp als hindernisbaan

Buurt & Wijk

WEESP - Onlangs is in Aetsveld, en mogelijk later ook in de rest van Weesp, een deel van de openbare ruimte vernieuwd of bijgewerkt. Er wordt echter geen rekening gehouden met de mindervaliden, zo begint Sabina Baarsma haar mail aan ons.

Sabina Baarsma wenst hen sterkte daarmee: “Ik leef met jullie mee.” Ze liet ons het volgende weten: “De openbare ruimte in Weesp als hindernisbaan is een leuke uitdaging als je goed ter been bent. Goed voor de multifunctionele beweging ook: Bukken voor laaghangende takken, zijwaarts afbuigen en toch op de stoep blijven voor zwaar overhangend groen, enzovoort.” 

Baarsma vraagt zich echter af hoe dat moet als je slecht ter been bent. Als je bijvoorbeeld met een rollator loopt of je in een rolstoel moet voortbewegen. Hoe kom je dan langs al die niet bijgehouden struiken of heggen, over de verhoogde stoepranden of hoe passeer je die lantaarnpaal in het midden van de stoep? Momenteel is Weesp volgezet met deelscooters. Niet zelden staan ze midden op het trottoir of zelfs op de blindengeleidestrook. 

“De openbare ruimte is er voor iedereen, maak die dan alsjeblieft ook toegankelijk voor iedereen! Hou een beetje rekening met elkaar. En als de gemeente Amsterdam daar niet toe in staat is, let dan een beetje op je medemens en bied hulp als je ziet dat het nodig is”, alsdus de oproep van Baarsma aan de Weespers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant