Hier komt de nieuwe rotonde, waarvan de werkzaamheden maandag 28 augustus starten.
Hier komt de nieuwe rotonde, waarvan de werkzaamheden maandag 28 augustus starten. Foto: WeesperNieuws

Aanpassing omleiding Leeuwenveldseweg

Vervoer & verkeer

WEESP - Bij de aanleg van de nieuwe rotonde in de Leeuwenveldseweg heeft de GEM Bloemendalerpolder bij nader inzien besloten om het verkeer op de hoek Fort Veldhuissingel/Muiderslotlaan meteen te laten rijden via de definitieve uitvoering.

Bij de aanleg van de rotonde waarvoor de werkzaamheden maandag 28 augustus starten, wordt het verkeer omgeleid. Daarbij is gekeken naar de meet verkeersveilige opties. Nadat de specialisten nog eens keken naar de eerder aangekondigde maatregelen, is er alsnog gekozen voor een andere mogelijkheid. Dat heeft geleid tot een aanpassing van de tijdelijke verkeersafwikkeling, die eenvoudiger en nóg veiliger is. Autoverkeer de wijk in én de wijk uit maakt hierbij gebruik van de bouwweg net ten noorden van Lanenrijk 1B2. Op de hoek van de Fort Veldhuissingel en de Muiderslotlaan komt een afsluiting.

Het voordeel van deze variant is dat de hoek Fort Veldhuissingel/Muiderslotlaan meteen ook de definitieve uitvoering krijgt en dat vervolgens ook meteen de aansluiting richting de brug net ten noorden van Lanenrijk 1B2 gerealiseerd kan worden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant