Groot onderhoud A1 Amersfoort richting Amsterdam
Groot onderhoud A1 Amersfoort richting Amsterdam Foto: Aangeleverd

Weekendafsluiting groot onderhoud A1 Amersfoort richting Amsterdam

Vervoer & Verkeer

REGIO Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A1 van knooppunt Eemnes tot Bunschoten van vrijdag 26 april tot en met maandag 29 april. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd tot 30 minuten. Geadviseerd wordt om de omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg te volgen.

Het groot onderhoud aan de A27/A1 is een omvangrijke klus. In vier weekenden wordt het asfalt gereinigd en wordt er een verjongingscrème aangebracht waardoor het wegdek langer mee gaat. Ook voeren wij reguliere onderhoudswerkzaamheden uit.

Afsluitingen en omleidingen Amersfoort richting Amsterdam 

Van vrijdag 26 april 21.00 uur tot maandag 29 april 05.00 uur:

  • A1 Amersfoort richting Amsterdam tussen knooppunt Hoevelaken en knooppunt Eemnes afgesloten. Op zaterdag is tussen 08.00 uur en 21.00 uur één rijstrook geopend en op zondag tussen 09.00 uur en 21.00 uur ook.
  • Verbindingsbogen in knooppunt Hoevelaken van de A28 naar de A1 afgesloten
  • Op- en afrit Amersfoort-Noord (13) afgesloten
  • Op- en afrit Amersfoort West (12) afgesloten
  • Op- en afrit Baarn (11) afgesloten
  • Op- en afrit Soest (10) afgesloten

Het verkeer leiden we om vanaf knooppunt Hoevelaken naar de A28, om bij knooppunt Rijnsweerd de A27 op te gaan en bij knooppunt Eemnes de weg te vervolgen op de A1.

Verkeershinder in regio Utrecht

In 2024 worden, naast groot onderhoud aan de A1 en A27, nog andere grote onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio.
De stalen kabels van de Galecopperbrug worden vervangen, het wegdek wordt vernieuwd op grote delen van de A12 en A2, verschillende viaducten en bruggen worden gerenoveerd en er wordt nieuwe verlichting aangebracht in de Leidsche Rijntunnel (A2).
Voor meer informatie over het groot onderhoud op de snelwegen rond Utrecht kijk op:
Groot onderhoud rond Utrecht; 2024 (rijkswaterstaat.nl)

Meer informatie
Kijk hier voor actuele informatie over werkzaamheden op  of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant