Afbeelding

Olm is failliet

Algemeen

WEESP - Olm is failliet. De Weesper bierbrouwer heeft vanmorgen zelf het faillissement aangevraagd. Dat heeft de rechtbank ook meteen vandaag al uitgesproken.

Directeur Mark Schneider laat weten dat de juridische strijd met Heineken de oorzaak is van de ondergang van Olm. “Er was geen beginnen meer aan. De bodemprocedure tegen ons lag al klaar. Als klein bedrijfje begin je niks tegen zo’n grootmacht als Heineken.”

De problemen begonnen vorig jaar al toen Heineken Olm voor de rechter daagde, omdat het logo van Olm teveel op dat van Heineken leek. De rechter gaf Heineken gelijk en Olm moest de vormgeving aanpassen. Van de zomer beschuldigde Heineken Olm ervan dat de Weesper bierbrouwer fusten en tanks van Heineken zou vullen met Olm-bier. Ook deze rechtszaak won Heineken, waarna Heineken een schadevergoedingsprocedure is gaan voorbereiden. “Dat is killing voor een kleine onderneming als Olm.”, betreurt Schneider de situatie. Toch wil hij het nog niet helemaal opgeven: “Ik hoop ondanks alles op een doorstart, daarover gaan we binnenkort met de curatoren om tafel.”         

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant